• English (UK)
  • Magyar (HU)

Sidebar

New Artist Fair Summer Exhibition London 2018.09.14-16.

Londoni élménybeszámolónk ❤ ?

Szeptember 14-16-ig állítottunk ki a New Artist Fair által szervezett Summer Exhibition nemzetközi kiállításon Londonban, ahova a Jancsó Art Gallery Egyesületünk négy művészét válogatták be, Nikodém Mónikát, Piszkátor Ildikót, Király Nikolettát,és Jancsó Zoltánt.

  

 

 

 

 

 A beválogatás pályázati kiírás alapján működött, több mint 1000 jelentkezőből sikerült bejutni, amelyet büszkén szakmai sikerként könyvelhetünk el. A kinti élmények nagyon meghatározóak voltak számunka.

Felszállásra készen!

Luton reptéren a hatalmas ládákkal :)

Egy kis fúrás-faragás London utcáin.

Úton

Már a helyszín is különleges hangulatot árasztott az Old Truman Brewery ami egy néhai ipari negyed varrodákból, sörfőzdéből és gyárakból állt, nevét a valaha ott működő téglagyárakról kapta. Mára már egy igazi multikulti hely, egész utcai romkocsmákkal, bolhapiaccal, antik ruhákkal, rengeteg galériáival és nem utolsó sorban a világ leghíresebb graffitiei-vel. A Brick Lane az a hely, ahová képzőművészek érkeznek a világ minden részéről hogy kifejezzék művészetüket.

Ebbe a színes forgatagba érkezett kis csatapunk. Utunk a hatalmas ládákkal igen kalandosra sikeredett a hetedik kerületből indulva London utcáiba érkezve. A közlekedés nem éppen volt könnyű de sikeresen megoldottunk minden akadályt. 

 

A helyszín

A helyszínre érkezés után a külön magyar szekciónkban berendeztünk a tárlatot, majd 16:00-tól megnyílt a kiállítás és expó. A meghívott vendégek között rengeteg művészet kedvelő, művész valamint galériákat képviselő személyek is felsorakoztak. A világ minden pontjáról érkező és kiállító művésztársak nagyon kedvesek, közvetlenek voltak velünk. Nagyon színvonalas jól szervezett kiállítás volt, amelyen élmény volt részt venni.

 

Előkészületek :)

Látogatók

 A látogatók pozitív visszajelzése és érdeklődése miatt azt gondoljuk a jövőben is ott a helyünk mert alkotásaink helytállóak voltak nemzetközi szinten is. A kiállított munkák leginkább absztrakt irányvonalat képviseltek, de megtalálhatóak voltak portrék, tájképek egyaránt. 

 

Nikodém Mónika alkotásai

Jancsó Zoltán alkotásai

Piszkátor Ildikó alkotásai

Király Nikoletta alkotásai

Sok igényes alkotás talált gazdára, többek között Király Nikoletta művésznőnk "Sietősen" című festménye.Király Nikoletta festménnyel lett gazdagabb egy nagyon kedves londoni család.

Nikodém Mónika, Jancsó Zoltán ,Király Nikoletta és Tímea Crowdy
Az esemény szervezőjével, Oliver Norris-szal. :)
A színes hölgy szintén művésztársunk volt. :)


Utolsó napunkon még egy kis városnézés is belefért, ellátogattunk a Westminster palotába, a Big Ben-hez, a Buckingham palotához valamint a Piccadilly Circus híres útkereszteződésébe. A város hangulata magával ragadott minket.

Összegezve rengeteg tapasztalattal pozitív élménnyel tértünk haza. A kapuk továbbra is nyitva állnak előttünk Londonban, tudjuk hogy visszatérünk még, ezek csak a kezdeti lépések voltak. A tervek kovácsolódnak bennünk mindig egy kicsit előrébb és feljebb szeretnénk jutni.

Üdvözlettel:

Jancsó Art Gallery csapata